Tuning1.com - tuning, tunning. Największy internetowy sklep tuningowy. Akcesoria do tuningu auta i orurowanie tj.: spoilery, lampy, wydechy, naklejki, głośniki. Gwarantujemy przyzwoite ceny. Ponadto autozabezpieczenia, przyciemnianie szyb, alarmy i kamery przemysłowe
Jeśli ktoś korzystał z usług tego sklepu może mógłby podzielić się wrażeniami? Wydaje mi się, że ceny gadżetów Miloteca mają dosyć przystępne. Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia
Zauważyłem że moje auto przy gwałtownym ruszaniu, zrywa trakcję na 2 biegu tzn. koła zachowują się jak u wieś lanserów czyli piszczą nie wiele mniej jak na 1 biegu, zastanawiam się czy to tak ma być, bo jak na 90 KM to troche za zrywnie podpowiedzcie posiadacze autek tej mocy czy to normalka?
właśnie co do wirusika to nie wiem bo auto był z Belgii, w opisie nic nie było, oponki zimówki Firestone Winterhawk z roku 2007, wyglądają jeszcze dość konkretnie, co do sprzęgła to objawów zdychania nie daje hehe butów nie zmienie bo prognoze pogody dziś widziałem...
na dwojce moze piszczec, wkoncu 200nm momentu robi swoje
:shock: Przy 300 z haczykiem (jakichś 330-340 nm) jakoś nie zauważam żeby autko buksowało nadmienie na 2, a przynajmniej nie tak jak na 1. Co innego na mokrym asfalcie.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
1. zimówki - ich przyczepność na czarnym jest znacznie gorsza niż letnich
2. asfalt bywa teraz śliski
3. przy skręconych kołach ew. uniesionym przodzie to normalka jak za mocno przycisniesz
Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Chyba jeszcze w octaviach to jest tak,że auto nie dosc że jest ciężkie - 1300kg to jeszcze jej tyłek chyba jest dość mocno dociążony zatem przód ma za sobą też nie miały ciężar i ma co ciągnąć więc jest łatwiej zerwać przyczepność niż autom, któe mają lżejsze tyłki - nie wiem co prawda jaki jest rozkład mas - na pewno przód cięższy niż tył ale pewnie nie tak jak w innych autach. Sami powiecie, że tył Octavki dość masywnie wygląda i musi trochę ważyć więc jej zaleta ładnego wyglądu w mojej opinii może mieć ten zły skutek, że zdarzają się takie rzeczy jak opisujecie. U mnie osobiście jak mam na 2 to na mokrym asfalcie spokojnie zerwie przyczepność jak mu depnę. Przypuszczam, że na trójcę jak by był mocniejszy silnik choć trochę to też by się przednie koło obróciło szybciej przez moment, niż tylne...
Chyba jeszcze w octaviach to jest tak,że auto nie dosc że jest ciężkie - 1300kg to jeszcze jej tyłek chyba jest dość mocno dociążony zatem przód ma za sobą też nie miały ciężar i ma co ciągnąć więc jest łatwiej zerwać przyczepność niż autom, któe mają lżejsze tyłki - nie wiem co prawda jaki jest rozkład mas - na pewno przód cięższy niż tył ale pewnie nie tak jak w innych autach. Sami powiecie, że tył Octavki dość masywnie wygląda i musi trochę ważyć więc jej zaleta ładnego wyglądu w mojej opinii może mieć ten zły skutek, że zdarzają się takie rzeczy jak opisujecie. U mnie osobiście jak mam na 2 to na mokrym asfalcie spokojnie zerwie przyczepność jak mu depnę. Przypuszczam, że na trójcę jak by był mocniejszy silnik choć trochę to też by się przednie koło obróciło szybciej przez moment, niż tylne...
Zobacz ile ważą Golfy IV a nie mają tak "zgrabnego i ładnego" tyłu.
Komentarz